April 23, 2024

Photo: Angélique Culvin-Riccot

Text: Vilde Sollien

Partner i Health2B: IQVIA

IQVIA en av de ledende globale leverandørene av teknologi, helsedata, strategisk rådgivning og kliniske tjenester med et sterkt fundament innen Healthcare og Life Science i Norden. IQVIA har 86.000 ansatte - hvorav rundt 600 ansatte er i Norden.  

IQVIA Norge har kontor med ca. 50 ansatte i virksomhetsområdene Life Science og Public Health, som leverer løsninger og konsulentbistand til kommuner, lokale, regionale og nasjonale helseforetak i Norden og Norge. I Norge er IQVIA en stor leverandør til Pharma virksomheter, apotek og myndigheter på statistikk og analyser om tilgang på markeder og salg innen legemidler. IQVIA har blant annet bistått Helse- Midt med rådgiving om implementering av Epic i Helseplattformen, og har CRA-rådgivere som bistår på mere enn 40% av de kliniske forsøk som er i Norge. 

 

Vi har tatt en prat med Mia Kråkstad, Healthcare Director i IQVIA Norge. Dette sier Kråkstad om bakgrunnen for deres partnerskap i Health2B:

 

– Å være partner i Health2B forener IQVIAs ambisjoner om å være en sentral aktør i utviklingen av norsk helsesektor og vår videreutvikling i Norden. IQVIA annerkjenner viktigheten av å være fysisk tilstede i Forskningsparken og Health2B på grunn av kunnskapsdelingen og den spennende utviklingen av partnere på vei inn. Health2B danner et godt nettverk, hvor man kan sparre med andre partnere, og hvor det er kort vei fra spørsmål til svar, for eksempel i forhold til anbudsprosesser og forskningssøknader. Det er også gode samtaler rundt kaffemaskinen om hva som rører seg, og hva vi kan forvente innen utviklingen av helsevesenet i Norge, sier Kråkstad. 

 

Hva er deres faglige bidrag inn i partnerskapet?

 

– Som partner i Health2B, kan IQVIA bidra med sin ekspertise og erfaring innen helseindustrien, herunder klinisk forskning, dataanalyse, teknologiske løsninger og kunnskap om helseindustrien. IQVIA kan hjelpe helseorganisasjoner med å forstå markedsdynamikken, drive innovasjon, forbedre løsninger og effektivitet. Vi har også innsikt i de siste trendene innen helsedataanalyse og kunnskap om beste praksis for kliniske studier. IQVIA har et bredt kontaktnett innen helsevesenet som kan skape nyttige forbindelser mellom Health2B og andre relevante aktører, sier Kråkstad.

 

– Og hva skal til for å få fart på innovasjon innenfor helse?

 

– For å få fart på innovasjon innenfor helse er det flere sentrale faktorer: Investering i forskning og utvikling, fremme samarbeid mellom offentlige og private sektore og oppmuntre til entreprenørskap og kreativitet i helseindustrien, fortsetter Kråkstad.

 

Hvordan kan offentlig-privat samhandling bidra til fremtidens helsevesen?

 

– Ved å kombinere ressursene og ekspertisen til begge sektorer kan vi bidra til et styrket fremtidig helsevesen. Dette kan føre til mer effektive og innovative løsninger, bedre kvalitet på tjenestene og et styrket bærekraftig helsevesen, avslutter Kråkstad.